100 000 видяха съкровищата на траките

28-годишната Ангелина Ангелова-Азинейра е стохилядният посетител на уникалната изложба “Съкровищата на траките” във Варненския археологически музей. Родената в Провадия Ангелина от дълги години живее в Португалия. За късмета си тя получи от ръководството на музея почетна грамота, книгата “Съкровищата на траките” и реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище.

Половината от посетителите на изложбата са българи, съобщи директорът на музея Валентин Плетньов. До момента приходите от уникалната изложба са над 400 000 лева. Очаква се до закриването на изложбата на 20 септември приходите да достигнат над половин милион лева.

От 21 септември до 1 октомври уникалните златни предмети ще бъдат пренесени в столицата, където заедно с други експонати ще бъдат предоставени на галерия в Париж.

Източник: DarikNews 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.