Откриване на фото изложба „Така виждам Варна“

 ОТКРИВАНЕ НА НОВ ЕКСПОЗИЦИОНЕН МОДУЛ В МУЗЕЙ ЗАНОВА ИСТОРИЯ НА ВАРНА, СЪЗДАДЕН ОТ ВАРНЕНСКИ УЧЕНИЦИ

„ТАКА ВИЖДАМ ВАРНА“

26 юни 2024 г. (сряда), 16.30 часа

 Музей  за нова история на Варна, ул. „8-ми ноември“ №3, гр. Варна

Откриването на новия експозиционен модул, създаден от варненските ученици, ще се състои на 26 юни 2024 г. (сряда) от 16.30 ч. в Музей за история на Варна, ул.“8-ми ноември“ № 3.

Новият експозиционен модул в постоянната експозиция в Музей  за нова история на Варна се реализира под наслова „Така виждам Варна“. Експозицията е изцяло труд на учениците от училищата СУ за ХНИ „Константин Преславски“, Първа езикова гимназия и ГПЧЕ „Йоан Екзарх“.

Учениците преминаха през обучението „Дигитални лаборатории“, проведени от професионалния фотограф Радостина Вълчанова с фотографски център „Морско синьо“.

Обучението и експозиционният модул се реализират по проект „Създаване на нов експозиционен модул в постоянната експозиция на Музей нова история на гр. Варна – 130 г. от построяването сградата на Варненската девическа гимназия“ с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

През учебната година учители, музейни специалисти, фотограф и ученици се обединиха в колективната реализация на новия експозиционен модул под наслов „Така виждам Варна“, който ще бъде част от постоянната експозиция на Музей за нова история на Варна.

Новият експозиционен модул включва дигитални и технологични подходи в експонирането на съкровищата на гр. Варна. Учениците използваха иновативни инструменти от областта на фотографията и филмовото изкуство, за да създадат една искрена и творческа визия на Варна някога и днес.

Основната цел е младите да бъдат активния двигател в опазването, съхраняването и преживяването на местното културно-историческо наследство и да създадат за младите и децата експозиция, която да е достъпна, лесно разбираема и близка до новото, модерното и иновативното. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.