Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Аз пиша красиво

май 25 10:30 - 12:00

441157556_736850851947545_1847673856613434437_n
Творческо ателие по калиграфия за деца и родители 25 май (събота) от 10:30 до 12 ч.
Учебен музей към Регионален исторически музей – Варна
 
 
Писането на ръка развива множество познавателни способности и възприятия в личността. Чрез интерпретирането на хармонични калиграфски стандарти, можем да подобрим връзката със съзнанието си, умението за концентрация и комуникация, ритъма на мислите си. Ще поговорим за идеята на „красивото“ писане и как това се проектира в живота и ученето.
 
 
Преподавател е д-р Маргарита Дончева, завършила Националната художествена академия, специалност „Плакат и визуална комуникация“. Защитила е докторска дисертация „Буквеният знак в детското възприятие“ – НХА, в която анализира историята на писмеността и връзката ù с развитието на личността. Изследва дисциплината „Краснописание“ във Възрожденското училище, както и прави опит за графологичен анализ на почерците на някои от великите личности от това време – Васил Левски, Христо Ботев, Антим I и др. Създател е на творческото ателие „калИГРАфия“ и е организирала множество курсове по калиграфия в различни градове на страната.
 
 
Учебният музей към Регионален исторически музей – Варна е първият детски музей в България. Преживяването в уникалното пространство изпълнено с паметта на човешката цивилизация е преоткриване на историята във всеки един от нас.
 
Такса за участие – 30 лв.
Всички материали са осигурени.
Необходимо е предварително записване, моля пишете на hubavopisvarna@gmail.com

Детайли

Дата:
май 25
Час:
10:30 - 12:00
Категория за Събитие:

Място

Учебен музей при РИМ – Варна
бул. "Мария Луиза" 41
Варна, Варна 9000 България
+ Google Map

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.