Кметовете на Варна вече в книга

Съграждането и развитието на Варна през годините е било в сърцата и умовете на достойни мъже – търговци, юристи, учители, журналисти, лекари. Енциклопедичния преглед за тях авторите съчетават с подробности за изпълнените през мандатите им проекти- строителство, благоустрояване, здравеопазване, духовен живот и др.

„Кметовете на Варна“ е първо по рода си издание в 132-годишната история на местното управление. Структурирано е с биографичен преглед, интересни факти за града и факсимилета от периодични издания, укази, афиши и фотоси, събирани от авторите в отделите „Нова история на Варна“ и „Най-нова история на Варна“ към РИМ и със съдействието на отдел „Краезнание“ на РБ „П. Славейков“, териториалния архив, пресцентъра на община Варна, община Аксаково и др. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.