35 години от провеждането на морска експедиция „Аргонавтика“

Тази година в международния ден на Черно море (31 октомври) Варненският археологически музей ще отбележи 35-та годишнина от провеждането на морската експедиция „Аргонавтика 84“ – плаване с яхта по древните морски маршрути в Черно и Егейско море.

По този повод ще бъде представен документалния филм „35 века след аргонавтите“, разказващ за втория етап от експедицията, проведен през 1985 г. Член на екипажа и в двете плавания е бил проф. Михаил Лазаров от Варненския археологически музей.

Експедиция „Аргонавтика“ поставя началото на традицията членове на музея да участват и до днес в подобни морски експедиции.

Прожекцията ще се проведе на 31.10.2019 г. (четвъртък) в залата на Учебния музей (вход откъм бул. „Съборни“) от 18.00 ч.

Вход свободен! 

 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.