95 години от първия граждански полет между София и Варна

Искате ли да научите кога се е провел първият граждански полет между София и Варна? Какъв самолет е летял? Кои са били неговите първи пасажери? Колко време е траял полета? Каква е била цената на билета? А искате ли да построите хартиен модел на този самолет?

Доведете своите деца в Учебен музей към РИМ-Варна, за да полетят на крилете на мечтите.

Събитието включва прожекция на късометражен документален филм и практическо занятие-изрязване , слепване и сглобяване от хартия на стар модел на самолет.

Продължителност – 120 минути. Събитието е подходящо за деца над 10 годишна възраст.

Организатор на събитието – Теодор Роков, Музей за нова история на град Варна.

При проявен интерес има възможност за насрочване на допълнителни дати. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.