Археологически музей – Варна и „Музеен навигатор“

От началото на ноември 2017 г. всеки посетител в Археологически музей – Варна може да използва най-иновативното приложение за вътрешна навигация и музеен тур LIGHTHOUSE. То е базирано на бийкън технология. В сградата са разположени 11 бр. устройства (бийкъни).

Те разбират кога посетителя е наблизо и му пращат персонализирано съобщение а след това му показват съответстващо на залата съдържание.

Посетителя на музея трябва само да изтегли приложението на собственото си устройство (смартфон или таблет) за да го използва. Чрез него той ще научи много нови и неизвестни факти за артефактите съхранявани в музея. Може да гледа допълнителни видеа, 3D модели или допълнителни текст и изображения.

Всичко това е напълно безплатно за всеки посетител на музея.

Как се инсталира и използва приложението LIGHTHOUSE ще разберете от това кратко видео.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.