На 9 юли 2024 г. музеен комплекс „Аладжа манастир“, беше посетен от музикална формация EuroChoir

На 9 юли 2024 г. музеен комплекс „Аладжа манастир“, беше посетен от участниците в музикалната формация Еврохор/EuroChoir. Те бяха много впечатлени от скалния манастир и увлекателния разказ на главния уредник Горан Стефанов. На тръгване, като благодарност, изпълниха песнопението „Молитва към Пресвета Богородица“, точно пред входа на музейния комплекс, с което възхитиха останалите посетители на Аладжа манастир и получиха заслужени аплодисменти. 

 
Еврохор/EuroChoir е уникално музикално-образователно събитие, инициирано от Европейската хорова асоциация през 1982 година с идеята да бъде популяризирана европейската хорова музика и да се насърчава културния обмен в Европа. Всяка година събитието се организира в различна европейска държава, като в рамките на две седмици млади певци репетират заедно и подготвят интересна и трудна програма, ръководени от двама изявени диригенти.
 
 
За първи път тази година домакин на Еврохор 2024-та е България, и от 4 до 17 юли младите певци ще музицират и общуват, обединени от любовта си към хоровото изкуство, а накрая ще изнесат концерти във Варна на 12 юли, като част от програмата на фестивала Варненско лято, а също и в Созопол и София. След прецизна селекция в ансамбъла участват 40 певци от 19 различни държави.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.