Трета партньорска среща по проект Codes of Cultural Heritage

В периода 23-26 октомври екип от РИМ-Варна участва в третата партньорска среща по проект Codes of Cultural Heritage, финансиран по програма „Еразъм+“.
 
Срещата се проведе в третия по големина град на Португалия Брага, а домакин на събитието беше гимназия „Алберто Сампио“.

В продължение на четири дни бяха проведени работилница в археологически музей „Д. Диого де Соса“ и семинар, представящ AR (обогатена реалност) и VR (виртуална реалност) и употребата им в преподаването на културно наследство.
 
Срещата беше обогатена и от богата културна програма, включваща различни градове, музеи и обекти на ЮНЕСКО.

Следващата партньорска среща ще се проведе през месец декември в Брюксел.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.