Варненското злато гостува в Германия

На 29 ноември 2018 г. в Културноисторическия музей на гр. Рощок, Германия, бе открита изложбата „Най-старото злато на човечеството“. Тя бе организирана по повод 800-годишнината от основаването на Рощок, с който Варна е побратимен град от 1966 г.

В изложбата са включени експонати от праисторическия фонд на Регионалния исторически музей – Варна – предимно от Варненския халколитен некропол. Основен акцент е реконструкцията на Гроб 43 от този световноизвестен паметник.

Гостуването на изложбата ще бъде до 28 април 2019 г. За тези пет месеца се очаква тя да бъде посетена от над 80 000 човека. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.