Европейска нощ на учените – 2018 г.

REFRESH (Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare) е 20-месечен проект за отбелязване на Европейската нощ на учените, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.

За поредна година град Варна ще е домакин на събития в рамките на Европейската нощ на учените – мега събитие, което всяка година се провежда едновременно в цяла Европа и по света.

В тази връзка регионалният организатор на събитието – Институт по океанология – БАН и неговите Асоциирани Партньори: Община Варна, Етнографски музей – Варна към РИМ – Варна, Фондация „Иноватор“, ЦПЛР – НАОП „Николай Коперник“ – Варна, Института по рибни ресурси, ССА – Варна, Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ Варна, Природонаучен музей към РИМ Варна канят всички варненци и гости на града:
Запазете си датата – 28 септември 2018 г.!
Информация за тазгодишното издание на проекта: https://nauka.bg/night/.

Очаквайте, повече подробности за всички инициативи, включени в програмата за град Варна.

По традиция в периода преди Европейската нощ на учените се провеждат няколко конкурса, които вече са обявени. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември, а категориите са:
REFRESH Фото и Видео
Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-video-2018/
REFRESH Touch
Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-touch-2018
REFRESH Voices
Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-voices-2018/
REFRESH Момичета в науката
Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-girls-2018/
Институтът по океанология „Проф. Фритьоф Нансен” – БАН, гр. Варна провежда КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА на тема: „Да опазим Черно море от замърсяване с отпадъци“.

Информация и регламент:
http://www.io-bas.bg/downloads/2018/Konkurs_REFRESH.PDF 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.