РИМ-Варна проведе два урока по учебни планове, разработени в рамките на проетк Codes of Cultural Heritage

РИМ-Варна проведе два урока по учебни планове, разработени в рамките на проект Codes of Cultural Heritage

 

На 20-ти и 22-ри февруари в Учебния музей към Регионален исторически музей – Варна бяха проведени два урока по учебни планове, разработени в рамките на проект Codes of Cultural Heritage, финансиран по програма Еразъм+. Целта на учебните планове, разработени и приложени от екипа на РИМ-Варна, е децата да се запознаят отблизо с културното наследставо на техния региона и тяхната родина.
 
В занятията взеха участие ученици от 5-ти и 7-ми клас на училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Варна. В първия урок учениците от 5-ти клас научиха любопитни факти за античната керамика от района на древен Одесос, а след това имаха възможност да украсят собствен античен съд. Във втория урок учениците от 7-ми клас научиха как техните баби и дядовци са се обучавали в училище в периода след 1944 г. Децата се запознаха с униформите, учебните материали и пособията за писане, използвани през периода на Социализма в България.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.