Изложбата „Александър I: по Божията милост и Народна воля Княз на България“

На 29 февруари, в Музея на Възраждането бе открита изложбата „Александър I: по Божията милост и Народна воля Княз на България“.
Експозицията, която за първи път е във Варна, включва фотографии на семейството на Батенберг и близкото му обкръжение, както и три забележителни подноса, които князът получава като дар от жителите на Русе, Ловеч и Берковица в първите месеци на своето управление.
Изложбата може да бъде видяна в Музея на Възраждането (ул. „Д-р Л. Заменхоф“ № 21) от 01 до 29 март.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.