Исторически куиз по повод националния празник на България

По повод националния празник на България, Освобождението от османско иго, Музеят за нова история на Варна, заедно с Учебен музей към РИМ-Варна, организираха исторически куиз, в който 13 отбора от ученици между 8 и 11 клас се изправиха срещу предизвикателството да измерят своите знания за ключови периоди от българската история и историята на гр. Варна.
Отборите „Опълченци“, „Смели“ и „Орловец“ заслужено се класираха на първо, второ и трето място, благодарение на усърдната си подготовка.
Регионален исторически музей – Варна изказва искрените си благодарности към всички учители и ученици, които взеха участие в това вълнуващо събитие.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.