Исторически куиз с участие на ученици от VIII до X клас от ПГИ „Д-р Иван Богоров“

На 26 март 2024 г., в залата на Учебен музей към РИМ-Варна, с участието на Музея за нова история на Варна, се проведе исторически куиз, в който взеха участие ученици от VIII до X клас от ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

Участниците премериха знанията си за ключови моменти и периоди от българската история и историята на град Варна, и се запознаха с историята на Девическата гимназия, чиято сграда днес е дом на Археологическия музей.

За своите усилия и знания, всички участници получиха заслужени награди, а отбор „Хайдути“ грабна победата с почти перфектен резултат. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.