Представяне на книгата „Две личности – един идеал“

На 29 март 2024 г. от 17.30 ч. в Музея на Възраждането – Варна ще се състои представянето на книгата „Две личности – един идеал“.
Неин автор е Симеон Кулиш – историк, научен секретар на Тракийски научен институт, филиал Варна, учител в ПГСАГ „Васил Левски“ – Варна. Изследването представя живота и делото на опълченеца Петър Чорбаджиев и на Ботевия четник Димитър Икономов. И двамата след Руско-турската война от 1877-1878 г. заживяват в нашия морски град. В книгата ще откриете много интересни епизоди от Априлското въстание, Ботевата чета, времето на следосвобожденка Варна, както и някои малко известни и/или непубликувани досега документи, свързани с големия войвода Филип Тотю. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.