Тракийските съкровища във Варна – събитие на 2006 г.

Изложбата на златните тракийски съкровища бе избрана за събитие на 2006г. за Варна. За 4 месеца миналото лято Археологическият музей събра в уникална изложба деветте тракийски златни съкровища на България. Събитието, което ще влезе в летописа на Варна, стана обект на небивал интерес от варненци и гостите на морската столица.

Инициативата „Събитие на годината“ е на клуб „Създатели на общественото мнение”, а изложбата на тракийските съкровища бе избрана след явно гласуване в регионалната станция на държавното радио. В избора на събитието на 2006-година участваха експерти, журналисти и граждани.

В секцията на журналистите бяха включени представители на авторитетни регионални и национални медии, сред които Дарик радио, РРС Варна (Георги Александров); БНТ, РТВЦ Варна (Дарина Докова); в. „Дневник“ (Гинка Христова); в. „Народно дело“ (Виолета Гурнакова); в. „Черноморие“ (Антон Луков); в. „Монитор“ (Илка Катрева); в. „Варна“ (Бистра Варнева) и др.

Секцията на експертите не заложи на спечелилото събитие. То бе избрано от гражданската и журналистическата квоти. 

Източник DarikNews

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.