Изложбата „Леонардо – благородният гений“ гостува във Варна, от 25 юни до 14 юли 2020 г.

Изложбата „Леонардо – благородният гений “ е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди – посланик на Република Италия в България и е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.

Посетителите ще имат възможност да видят Леонардо, представен по един нестандартен начин – не само като гений и знаменит художник, скулптор, архитект, изобретател или инженер, но и като реална личност. Личност, която твори във всеки миг от живота си, която се съмнява и търси, която е изпълнена с любов и несекващ интерес към целия свят, която изобретява идеи и поставя основите на модерното мислене.

Личност, която е един от основните модели за мисленето на съвременните творци, изследователи, учени и всички останали хора.

В залата ще могат да бъдат разгледани и 50 пана на Лудовико Ариосто – италиански поет и драматург от епохата на Ренесанса, автор на поемата „Бесният Орландо“, която продължава да преработва до края на живота си.

Изложбата ще бъде открита официално от Негово Превъзходителство Антонио Таркуинио – почетен консул на Република Италия във Варна на 25.06.2020 г. от 15.00 часа в зала Север на Археологическия музей във Варна.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.