На кино в учебния музей

За пореден път Учебния музей към РИМ-Варна ще бъде домакин на любопитно събитие за малки и големи любители на историята. В неговата зала ще бъде прожектиран документалният филм „Хайнрих Шлиман – великият авантюрист“. В рамките на половин час зрителите ще се запознаят с живота и съдбата на човека, повярвал в Омир и открил останките на древната Троя. Прожекцията на филма е част от изложбата „О, Музо…“ посветена на 125-та годишнина от смъртта на Хайнрих Шлиман (1822-1890). Филмът е адаптиран за прожекция пред българска публика с доброволните усилия на смесен екип от професионалисти, които са любители на древната история: идея за прожекцията – Теодор Роков, РИМ-Варна; превод от руски език – Милена Стоева; озвучаване – Васил Тенекеджиев, РИМ-Варна и Светлана Вълкова, Радио Варна; техническа обработка и монтаж – Славян Стоянов, Virtual Museum of Bulgaria.

Прожекциите ще се състоят на 25. XI. (сряда) от 11.00 ч. и на 27. XI. (петък) от 16.00 ч. Входът за прожекционната зала на Учебния музей е от към бул. „Съборни“ (служебния портал на археологическия музей). Вход свободен. 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.