Официално откриване на изложбата „Златната легенда” (The Golden Legend) в Музея на изкуството в гр. Сендай, префектура Мияги

След успешното представяне на  изложбата „Златната легенда” (TheGoldenlegend) в  Националния музей за западно изкуство в Токио, на 22 януари 2016 г. се състоя  официалното откриване на изложбата вМузея на изкуството Мияги в гр. Сендай, префектура Мияги.

Участие в официалната церемония взеха българският посланик г-н Георги Василев и посланикът на Гърция г-н Лукас Карацолис, председателят на борда по образование на префектура Мияги г-н Хитоши Такахаши, президентът на компания „KahokuShimpoPublishing” , която е основен спонсор на изложбата в Сендай – г-н Масахико Ичирики,  директорът на музея на изкуството Мияги г-н Икуо Арикава.

На церемонията присъстваха представители на местната власт, гости от академичните и културните среди на областта, археолози, представители на медиите. Събитието бе заснето от телевизия TBS, която е сред спонсорите на изложбата и по-късно същия ден бе отразено в обширен репортаж. Ръководството на музея изрази задоволство, че изложбата със сигурност ще увеличи броят на посетителите на музея не само от гр. Сендай но и  от околностите на града. В рамките на изложбата г-жа Къоко Сенгоку-Хага, асоцииран професор във факултета по История на изкуството в университета Тохоку в Сендай, ще изнесе специализирана лекция на 13 февруари т. г.
Представянето на изложбата в гр. Сендай ще продължи до 6 март, след което експонатите ще отпътуват за гр. Нагоя, префектура Аичи.

Изготвил: А. Григорова, втори секретар
Посланик: Георги Василев 

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.