Втора среща по проект Codes of Cultural Heritage

В периода 07-11 юни 2023 г. екип от Регионален исторически музей – Варна взе участие във втората партньорска среща по проект Codes of Cultural Heritage, финансиран по програма Еразъм+. Срещата се проведе в град Рим – един от градовете с най-богато културно наследство в света. Домакин беше италианският партньор Cenrto Sperimentale Di Fotografia Adams.

В продължение на пет дни представителите на партньорските организации взеха участие в серия от лекции и работилници. Беше обърнато специално внимание на методите за фотографиране на културно наследство с камера и телефон, стратегиите за опазване на културните паметници, методите на каталогизиране.
Освен теоретична част, в програмата беше включено и посещение на парк Appia Antica и катакомбите на San Callisto, които представиха на участниците древната история на Рим.

Следващата партньорска среща по проект Codes of Cultural Heritage ще се проведе през месец октомври в град Брага, Португалия.

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.