ДНИ НА КОСМОНАВТИКАТА

Уважаеми малки и големи изследователи,

 
Учебен музей – Варна има удоволтвието да Ви покани на две срещи, посветени на изследването на Космоса.
 
На 10 април сме Ви подготвили среща-разговор с историка и учител по история и цивилизации Симеон Кулиш на тема: „Българският принос в космическите изследвания”.
Беседата е предназначена за ученици VIII – XII клас.
Начален час: 14.30 ч.
 
На 12 април ще отбележим заедно 90-тата годишнина от рождението на първия човек, полетял в Космоса – Юрий Гагарин и 63-тата годишнина от неговия полет. След кратка историческа презентация, учениците ще имат възможността да изработят от хартия сами макет на ракетата, с която Гагарин е полетял на 12 април 1961 г.
Историко-практическото занимание е за ученици IV – VII клас.
Начален час: 14.30 ч.
 
Предварително записване на телефон 052 681 060
Места на провеждане на събитията: Зала на Учебния музей в сградата на Археологически музей – Варна, бул. „Мария Луиза” 41

Тази онлайн платформа е създадена по проект № BGCULTURE-1.001-0005-C01 „Развиване на Регионален исторически музей – Варна мултифункционално обществено пространство за наука, изкуство, култура и общуване“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Цялата отговорност за съдържанието на онлайн платформата се носи от Регионален исторически музей-Варна и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази онлайн платформа отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Регионален Исторически Музей – Варна © 2024 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

Софтуерна разработка и поддръжка от ASAP

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.